Vanen tro er Stemmer Fra Ådalen klar med en optakt til OB’s kommende kamp i Superligaen. I samarbejde med OB News ser vi frem mod OB-FCN.

Af Emil Plovgaard

Kampfakta:
Kamp: OB – FC Nordsjælland
Runde: 2
Kick-off: Søndag 20. september 14.00
Dommer: Jonas Hansen

Status:

OB skal forsøge at følge op på den flotte sæsondebut hjemme mod F.C. København, hvor offensive kræfter som Issam Jebali og Mads Frøkjær for alvor skinnede igennem og drev dæk med Andreas Bjelland og Karlo Bartolec.

Måske på grund af, at OB var undertippede eller måske på grund af et systemskifte, kørte fynboerne hovedstadsspillerne ud af banen i den første halvleg. Efter en kærkommen opsang fra Ståle Solbakken i pause-teamtalken, formåede gæsterne qua Kamil Wilczeks angribergen at pynte lidt på resultatet, uden dog for alvor at true føringen. 3-2 til OB blev den første kamp i Superliga-sæsonen. En fornem begyndelse, der udligner sidste sæsondebuts omvendte cifre.

Jakob Michelsen ynder at benytte sig af en 3-5-2 formation, men til kampen i søndags blev der gjort brug af en 4-3-3 formation. Om det er et fast systemskifte, der er tale om, eller om det blot var en enlig svale, får vi at se på søndag.

Nu venter endnu et mandskab, der skal passere Storebæltsbroen for at være klar til kampstart i form af FC Nordsjælland, der også gemmer på et par interessante offensive profiler. Eksempelvis kan nævnes Kamal Deen Sulemana, der af træner Flemming Pedersen flere gange er blevet an- og lovprist i de danske medier som den næste Neymar og som bedre end Mohamed Daramy.

Hvad der for OB blev en fortrinlig sæsonpremiere, blev anderledes forfærdelig for FC Nordsjælland, der ellers var foran 2-0 på Brøndby Stadion, men det hele endte med et nederlag på 2-3.

FC Nordsjælland praktiserer en meget dynamisk spillestil, der er meget systematisk fra ungdomsholdene og op til Superliga-truppen. En rød tråd går igen hele vejen, og derfor er det forholdsvist nemt for klubben at implementere nye spillere, når store profiler sælges fra. Det er klubbens vision at producere og udvikle egne Superliga-spillere med henblik på videresalg, og den del er jo lykkedes meget godt.

OB plejer at have nogenlunde styr på FC Nordsjælland, især i Odense. Ved det seneste møde i oktober 2019 vandt fynboerne med 3-1, i en kamp hvor Sander Svendsen scorede to mål og lagde op til et enkelt. I de seneste seks indbyrdes opgør, er nordsjællænderne blot løbet med sejren en enkelt gang.

På grund af COVID-19 må der kun lukkes 500 mennesker ind på stadion i alt. Det betyder, at der ikke kommer fans til kampen på søndag, men udelukkende pressefolk og sponsorer.

Bud på OB’s startopstilling:(4-3-3)
Christensen – O. Lund, Tverskov, Larsen, Skjelvik – Opondo, Thomasen, Kløve – Sabbi, Jebali, Frøkjær

Seneste fem indbyrdes kampe: V-T-U-U-V

27.oktober 2019: OB 3 – 1 FC Nordsjælland
16. august 2019: FC Nordsjælland 2 – 0 OB
19. maj 2019: FC Nordsjælland 2 – 2 OB
19. april 2019: OB 2 – 2 FC Nordsjælland
25. november 2018: FC Nordsjælland 1 – 3 OB

Skader og karantæner:

Ryan Johnson Laursen, Janus Drachmann og Christian Vestergaard sidder formentlig ude med skader, mens Mart Lieder definitivt er ude af opgøret.

Hos FCN er Jonathan Amon og Mads Døhr Thychosen ude med skader.

Ellers noget?

  • I efteråret 2004 vandt OB med hele 7-1 mod FC Nordsjælland på Odense Stadion foran 5.734 tilskuere. Steffen Højer kvitterede med fire mål, Mwape Miti stod for to og Chris Sørensen et enkelt. Der stod 5-1 ved pausen og efter kampen lå OB nummer tre i Superligaen, mens Farum-mandskabet røg ned på sidstepladsen.
  • Det første møde nogensinde mellem de to klubber blev spillet den 1. september 2002 og endte 2-1 til FCN i Farum. Kampen blev overværet af 2.760 tilskuere.
  • Det er dommer Jonas Hansens første kamp i Superligaen i denne sæson – og tilmed hans første OB-kamp nogensinde. To gange før har han haft fløjten i en FCN-kamp, begge er endt med sejr til nordsjællænderne – Farum-mandskabet vandt 2-1 hjemme mod SønderjyskE 23. februar i år og med 2-0 i Silkeborg 29. maj.