Stemmer Fra Ådalen er i samarbejde med OB News klar med optakt til OB’s kamp mod Esbjerg.

Af Emil Plovgaard, OB News

Kampfakta:
Kamp: OB – Esbjerg fB
Runde: 26
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
Kick-off: Søndag 7. juni 17.00

Status:
Det er Superligaens to mest formsvage mandskaber, der søndag eftermiddag spiller om vigtige point i grundspillets sidste runde på Nature Energy Park. Således kommer Esbjerg og den tidligere OB-træner, Lars Olsen, på besøg til et opgør, der faktisk ikke burde have lov til at begynde om eftermiddagen. Det er nemlig ikke for børn.

OB’s kampe fra runde 16 til runde 25 har kastet fire point af sig, og de er hentet via fire uafgjorte. Således snitter fynboerne kun 0,4 point pr. kamp i de seneste ti runder; den absolutte bundskraber af alle hold i Superligaen.

Man fristes til at skrive, at alt er ved det gamle, og at klubber, som ikke har rettet op på sine problemer, formentlig har nogle ledelser, der i en ruf skal til at kigge indad. Tre måneders pause er sandsynligvis blevet brugt på at optimere og forbedre de ømme punkter. Når der så ikke er sket nogen voldsom forbedring, er det tid til bekymring.

Der var dog positive momenter i mandagens kamp i Aarhus, hvor der flere gange var antrit til scoringer. Men bolden ville ikke ind, og så er det svært at vinde kampe. I 2020 har OB ikke scoret i åbent spil – de to mål er blevet scoret på straffespark.

Søndagens gæster fra EfB er dog den bedst tænkelige modstander, såfremt der atter skal point på point- og selvtillidskontoen. Hele sæsonen har vestjyderne måttet finde sig i, at de har rodet rundt i bunden. Sidste sæsons bronzevindere skal prise sig lykkelige for, at Silkeborg også er at finde i rækken, for ellers var holdet formentlig allerede nu klar til en kommende tilværelse i 1. division.

En uafgjort kan potentielt set være nok for fynboerne – der så inderligt drømmer om en 7. eller 8. plads – hvis alt går deres vej, men OB skal, uanset hvad, gå efter sejren.

Hos OB er Jeppe Tverskov tilbage efter afsonet karantæne, mens der stadig er en række regelmæssige startere tvivlsomme.

Bud på startopstilling: Oliver Christensen – Ryan Johnson Laursen, Jeppe Tverskov, Marco Lund, Jacob Barrett Laursen – Mads Frøkjær, Jens Jakob Thomasen, Troels Kløve, Aron Thrandarson – Sander Svendsen, Max Fenger

Skader og karantæner: Gæsterne fra Esbjerg har Mathias Kristensen ude med en knæskade. OB må undvære hele otte spilere i form af Oliver Lund, Kasper Larsen, Janus Drachmann, Alexander Juel, Issam Jebali, Mart Lieder, Jørgen Skjelvik og Mikkel Hyllegaard

De seneste indbydes kampe: V-V-U-V-T

4.august 2019: EfB 0 – 1 OB
10. maj 2019: OB 4 – 1 EfB
23. april 2019: EfB 0 – 0 OB
11. november 2018: OB 2 – 1 EfB
14. september 2018: EfB 2 – 0 OB

Ellers noget?
Det er over syv måneder siden, at OB senest vandt en Superliga-kamp. Det skete den 3. november sidste år, da Bashkim Kadrii og Sander Svendsen hjalp til i en snæver 2-1-sejr foran 6.237 tilskuere.

Lyt til seneste udgave af Stemmer Fra Ådalens podcast her: