Optakt: OB – Brøndby

Af Martin Davidsen
12. februar 2020

Det er atter tid til Superliga-fodbold i Odense. Stemmer Fra Ådalen og OB News er klar med en kampoptakt til OB-Brøndby.

Af Emil Plovgaard, OB News

Kampfakta:
Runde: 21
Kamp: OB – Brøndby IF
Kampstart: Søndag d. 16. februar 18.00
Dommer: Michael Tykgaard

Status:
Superligaen er tilbage efter en vinterpause, der for OB’s vedkommende har været lig med en smuttur til tyrkiske Belek. Hjemme i Odense er der lagt op til et brag, når Brøndby IF gæster Nature Energy Park.

Søndag aften venter Brøndby IF hjemme i egen hule. En hule, der med stor sandsynlighed bliver fyldt til bristepunktet. Alene de gæstende fans har fået råderet over 2.000 billetter, så der er garanti for god stemning. De seneste mange gange, har der været over 10.000 tilskuere til disse opgør, som altid er fyldt med drama og absolut en stadiontur værd.

Det er dog gæsterne fra Brøndby, der har haft momentum i de seneste ti indbyrdes kampe. Drengene fra Vestegnen står i disse noteret for fem sejre, mens tre er endt uafgjort, og blot to er endt med en sejr til Striwerne.

Også i ligaen har Brøndby klaret det bedre end OB i indeværende sæson. Vestegnsklubben er placeret på en aktuel fjerdeplads, men fynboerne må tage til takke med en plads som nummer ni.

Men på trods af den dårlige placering som 9’er, er der så småt optimistiske bobler i gære i Ådalen. I træningskampene er det nemlig blevet til lutter gode indsatser, og der er ikke gået særlig mange mål ind på hverken Oliver Christensen eller Sayouba Mandé, mens Issam Jebali og Sander Svendsen har steppet op efter Bashkim Kadriis skifte til saudisk fodbold.

Kadrii er dog ikke den eneste spiller, der har byttet spillertrøjen ud i løbet af vinterens transfervindue. Også Ramon Leeuwin er blevet solgt til hollandske Alkmaar, mens Kasper Larsen er hentet ind som hans afløser.

Der er med andre ord brug for mandfolkepræstationer ad flere omgange, hvis OB skal gøre sig forhåbninger om at indhente de øvrige konkurrenter i de seks kampe, der er tilbage i foråret.

En af konkurrenterne til en plads i Top 6 er netop Brøndby, som dog efter transfervinduet ser aldeles svækkede ud. Blandt andet har man solgt 27 mål i form af Kamil Wilzcek og Dominik Kaiser, uden at hente nævneværdige afløsere ind.

Striwerne sluttede efteråret af på dårlig vis, og endte med at tabe de sidste fire ud af fem kampe. Og det smitter af på formbarometeret. Således er OB det ringeste hold i ligaen, hvis man blot tæller de seneste fem kampe med, hvor man kun er noteret for et enkelt point, der blev kæmpet i land hjemme mod AaB i starten af december.

Sidst OB og Brøndby mødte hinanden, vandt sidstnævnte på hjemmebane med 3-2 i et opgør, der var fyldt med drama. Fynboerne kom foran i løbet af kampen, men på grund af en hektisk slutspurt fra hjemmeholdet, var det dem, som løb med sejren.

OB skal ud og dominere kampen fra start og bibeholde det momentum, som det kan skabe at presse Brøndby i bund i begyndelsen af kampen. Derfra er der gode chancer.

Bud på OB’s startopstilling: 3-5-2

Oliver Christensen – Alexander Juel-Andersen, Kasper Larsen, Jeppe Tverskov – Jacob Barrett Laursen, Aron Élis Thrandarson, Troels Kløve, Mads Frøkjær-Jensen, Ryan Johnson Laursen – Sander Svendsen, Issam Jebali

Skader og karantæner:

Hos OB fylder skaderne – i modsætning til efterårets kampe – ikke længere det store. Jens Jakob Thomasen – som rev flere ledbånd i skulderen over i kampen mod Rubin Kazan – samt Janus Drachmann vurderes tvivlsomme. Sidstnævnte på grund af problemer med akillessener.

Brøndby derimod er noget hårdere ramt. Hele fem spillere meldes ukampdygtige hos udeholdet: Tobias Børkeeiet, Hjörtur Hermannsson, Joel Kabongo, Josip Radosevic og Kasper Fisker.

Begge hold kan i øvrigt glæde sig over, at ingen er i karantæne. Oliver Lund er dog i karantænefare, da han ved næste gule kort – uanset strafpoint – idømmes karantæne.

De seneste fem indbyrdes kampe:
28.juli 2019: Brøndby IF 3 – 2 OB
25. maj 2019: OB 0 -2 Brøndby IF
29. marts 2019: Brøndby IF 2 – 2 OB
3. marts 2019: OB 2 – 0 Brøndby IF
22. oktober 2018: Brøndby IF 1 – 1 OB

Ellers noget?
Ved OB’s seneste møde med Brøndby på Nature Energy Park, var det tæt på, at de røde lamper kunne tændes. 14.246 ivrige tilskuere var således dukket op til topkampen, hvor begge hold med en sejr kunne vinde bronze. Desværre for OB blev det udeholdet, der trak det længste strå med en 2-0-sejr på mål af Kamil Wilczek og Mikael Uhre.

Lyt til seneste udgave af Stemmer Fra Ådalen her:

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: