Optakt: OB – AaB

Af Martin Davidsen
5. december 2019

Kampfakta:
Kamp: OB – AaB
Kampstart: Mandag den 9. december klokken 19.00
Runde: 19
Dommer: Mikkel Redder

Status:
December har efterhånden indtruffet sig i al sin lune og charme. Men mens, at måneden normalvis plejer at være lig med hygge og gode tider, så findes der en helt anden stemning hos OB-spillerne.

Tre nederlag i træk i Superligaen betyder, at det fynske mandskab for første gang i et godt stykke tid, nu befinder sig uden for top-6-kapløbet. Og hvis ikke man får bugt med de manglende resultater og det dårlige spil i de to sidste kampe inden vinterpausen, bør Striberne nok reelt set afskrives fra en plads i mesterskabsspillet.

I løbet af efteråret har Jakob Michelsen qua de mange skader forsøgt at eksperimentere med en række formationer. Spillet på banen og resultaterne på det seneste indikerer dog, at det ikke udelukkende har været nogen god idé. Der har især været kritik af, at man efter at være kommet foran, har stillet sig for langt ned på banen for at køre en sejr i land.

Til kampen mod AaB, ser OB også tilbage i tiden. Den 6. december i år er det nemlig 25 år siden, at det såkaldte ‘Mirakel i Madrid’ indfandt sig. Og det bliver fejret med manér. Således er spillerne i kampens anledning pyntet i de fineste neongule trøjer, og de samme genbruges i kampen mod FCK ugen efter.

Til den sidste kamp mod AaB i Aalborg i oktober måned noterede selvsamme skribent sig i optakten, at det var en optimistisk tid i Ådalen. Den bøtte er dog for alvor vendt på hovedet nu, og tre point hjemme mod AaB er et absolut minimumskrav for et efterhånden presset OB-mandskab.

Bud på startopstilling:
Oliver Christensen – Ramon Leeuwin, Marco Lund, Oliver Lund – Jacob Barrett Laursen, Troels Kløve, Moses Opondo, Janus Drachmann, Alexander Juel-Andersen – Sander Svendsen, Bashkim Kadrii

Skader og karantæner:
Der er efterhånden kommet styr på skadessituationen i OB, og det er kun Jeppe Tverskov, der anses som værende ukampdygtig i truppen. De aalborgensiske gæster er formentlig uden Anders Bærtelsen, Kasper Pedersen og Mikkel Kaufmann.

De seneste indbyrdes kampe: T-T-V-V-U

18.oktober 2019: AaB 1 – 0 OB
14.december 2018: OB 1 – 2 AaB
30.september 2018: AaB 0 – 1 OB
29.oktober 2017: AaB 0 – 2 OB
6.august 2017: OB 0 – 0 AaB

Ellers noget?
I december måned sidste år mødtes OB og AaB også på Nature Energy Park. Her kunne gæsterne fra Nordjylland rejse hjem med tre point via en 2-1-sejr. OB kom foran på et straffespark, der blev eksekveret af Nicklas Helenius, i første halvlegs tillægstid. To gange Kasper (Kusk og Pedersen) sørgede dog med ét mål hver for, at alle pointene ved slutfløjt tilhørte AaB.

Lyt til seneste udgave af Stemmer Fra Ådalens podcast her:

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: