OB møder Lyngby i en bøvlet udekamp søndag eftermiddag. Stemmer Fra Ådalen er klar med optakt. 

Af Emil Plovgaard, OB News

Kampfakta:
Kamp: Lyngby – OB
Kick-off: Søndag den 10. november klokken 14.00
Runde: 16
Dommer: Aydin Uslu

Status:
OB-bussen krydser søndag det store bælt og gæster Lyngby Stadion for første gang i halvandet år. Fynboerne har ikke besøgt De Kongeblå siden den 7. april 2018, hvor det blev 2-2. Dengang scorede Anders K. Jacobsen og Mathias Greve målene for de fynske gæster.

Skadesproblemer i denne sæson har for OB’s vedkommende resulteret i, at der er blevet roteret rundt på et par pladser. For eksempel har Anders K. Jacobsen i flere kampe indtaget den ene backposition, mens der også er blevet givet debut til Daniel Obbekjær. Situationen er dog næsten løst, og nu er “kun” tre spillere på lazarettet. I søndagens 2-1-sejr over Hobro, eksperimenterede OB med en 3-4-3-formation, med Bashkim Kadrii, Sander Svendsen og Issam Jebali i angrebet. Spørgsmålet er, om det også er den formation, Jakob Michelsen vil benytte i Lyngby.

OB kommer til kampen med to sejre i træk i Superliga-regi. Dermed ligger Michelsens mandskab lunt i svinget til en plads i mesterskabsspillet, når ligaen splittes op engang i marts. Pladsen blandt de seks bedste hold i Danmark er dog endnu ikke sikret, og derfor vil tre point så absolut være målet for Striwerne hos De Kongeblå.

Lyngby på niendepladsen har haft et svingende efterår, der kan illustreres alene på baggrund af de to første kampe i denne sæson. Nordsjællænderne vandt den første kamp i sæsonen med 2-0 hjemme mod AaB, men ugen efter led man et svidende 4-1-nederlag i Odense.

Det er mod de svageste hold i ligaen, at Lyngby har hentet størstedelen af klubbens point. I særdeleshed er hjemmebanen meget ofte lig med point for Christian Nielsen og co. Således er fem ud af seks sejre i Superligaen hentet på eget græstæppe.

Bud på OB’s startopstilling:
Oliver Christensen – Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Marco Lund –  Alexander Juel Andersen, Moses Opondo, Janus Drachmann, Mads Frøkjær-Jensen, Jacob Barrett Laursen – Sander Svendsen, Bashkim Kadrii

Skader og karantæner:
Jens Jakob Thomasen, Troels Kløve og Ryan Johnson Laursen sidder sandsynligvis over hos OB, mens hjemmeholdet må undvære Martin Ørnskov. Desuden har træner Michelsen meldt om tvivl omkring Bashkim Kadrii.

De seneste fem indbyrdes kampe: V-V-U-V-U
22. juli 2019: OB 4 – 1 Lyngby
22. april 2018: OB 3 – 0 Lyngby
7. april 2018: Lyngby 2 – 2 OB
28. februar 2018: OB 3 – 1 Lyngby
22. oktober 2017: Lyngby 1 – 1 OB

Ellers noget?
Kampens dommer, Aydin Uslu, har aldrig dømt en OB-kamp. Til gengæld har han haft styret slagets gang i én enkelt Lyngby-kamp. Her tabte nordsjællænderne med 2-1 ude mod AC Horsens. På Casa Arena kunne 1.234 tilskuere se Uslu lange tre advarsler ud, og hjemmeholdet fik også tildelt et straffespark.

Lyt til seneste udgave af Stemmer Fra Ådalen her: