Optakt: FC København – OB

Af Martin Davidsen
13. december 2019

Årtiets sidste OB-kamp står på et vanskeligt visit til Danmarks nationalarena, Parken, hvor Striwerne i Superliga-sammenhæng ikke har vundet siden efteråret 2003. Stemmer fra Ådalen gør dig klogere på opgøret her.

Af Emil Plovgaard, OB News

Kampfakta
Runde: 20
Kamp: F.C. København – OB
Kampstart: Mandag den 16. december klokken 19.00
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Status:
Årtiets sidste OB- og Superliga-kamp løber af stablen i Parken mandag aften. Et årti, der absolut ikke har stået i OB’s tegn, hvis man kigger på det samlede billede. Begyndelsen var ellers med fynboerne, der endte som vicemestre i to sæsoner i træk, i 2010 og 2011. Siden da er det gået raskt ned ad bakke, og i flere sæsoner flirtede man med nedrykningsstregen.

OB har ikke vundet i de seneste fire kampe, hvor tre af dem er endt uden point. Med den stime in mente, kan man så argumentere for, at en udekamp mod F.C. København ikke er det mest behagelige at skulle gå på ferie og dermed runde efterårsssæsonen af med.

Statistikker er dog til for at blive brudt, siges det. Men når en statistik har haft en kontinuerlig periode på 16 år, er det ulogisk at se, hvad der skulle til for at bryde den mandag aften. Således har OB ikke vundet i Parken – i ligasammenhæng – siden efteråret 2003, hvor en 4-2-sejr blev bragt hjem til øen i midten af Danmark.

Omvendt så det mere positivt ud for mandagens værter, der forud for torsdagens kamp mod Malmø FF – hvis man medregner Europa League-kampen mod Lugano – har vundet fire kampe i træk. Københavnerne er dog stadig syv point efter rækkens tophold, FC Midtjylland, som topper ligaen med 50 point mod Københavns 43.

Sidst de to hold mødtes, var i denne sæsons første runde, hvor hovedstadsklubben kunne nappe en sejr på 3-2 i slutningen af kampen i en tæt affære, som gav fuld valuta for pengene.

Fynboerne kom foran med 2-0 inden for den første halve time, men Jonas Wind reducerede for udeholdet kort før pausen. Tre minutter inde i anden halvleg kunne Dame N’ Doye udligne, og 20 minutter før tid bragte han dem også foran for første gang i kampen.

Bud på OB’s startopstilling:
Oliver Christensen – Ramon Leeuwin, Alexander Juel-Andersen, Marco Lund – Ryan Johnson Laursen, Mathias Greve, Troels Kløve, Janus Drachmann, Jacob Barrett Laursen – Bashkim Kadrii, Issam Jebali

Skader og karantæner:
F.C. København har hele fire spillere ude med skader. De fleste af dem er længerevarende. Det drejer sig om Nicklas Bendtner, Stephan Andersen, Jonas Wind og Nicolai Boilesen.

OB må undvære Jeppe Tverskov, der udgik med en skade i lysken i kampen mod FC Midtjylland den 25. november, og ikke er blevet klar siden da.

De seneste fem indbyrdes kampe:

14.juli 2019: OB 2 – 3 F.C. København
28.april 2019: F.C. København 4 – 0 OB
7.april 2019: OB 0 – 1 F.C. København
10.februar 2019: F.C. København 6 – 1 OB
5.august 2018: OB 0 – 1 F.C. København

Ellers noget?
Som det også tydeligt står skrevet ovenfor, er F.C. København OB klart mest overlegne. Således har de forsvarende Superliga-vindere vundet de seneste seks opgør mod OB. Men er der mon håb for Striwerne, som aldrig har tabt en Superliga-kamp den 16. december?

 

 

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: