OB er for anden sæson i træk gået glip af sin egen målsætning om at komme i Top 6. Det giver anledning til en masse spørgsmål om OB’s udvikling og fremtid.

Derfor har Stemmer Fra Ådalen inviteret OB’s sportsdirektør Jesper Hansen i studiet til en snak om mange forskellige ting:

– Truppens sammensætning
– Det kommende transfervindue
– Cheftrænerens fremtid
– Jesper Hansens egen rolle i nedturen
– Tavsheden fra Niels Thorborg
– OB’s økonomi
– Faciliteterne
– Og meget mere

Her følger et udpluk af citater fra Jesper Hansen:

Om muligt trænerskifte:

”Det er ikke altid sikkert, at udskiftninger gør det alene, fordi vi skifter en person eller flere. Det handler om vores set-up og vores tro på tingene. I fodboldens verden er der opbakning, indtil der ikke er opbakning mere. Vi har opbakning til det, men vi er nødt til at evaluere, hvad der er sket, og vi er nødt til at se et udtryk, som vi tror på, kan føre os videre”

”Der har været fremgang, og vi har haft nogle drøftelser om, hvordan vi kan komme videre. Vi er i en situation, hvor vi ikke har nået de mål, som vi gerne ville. Derfor skal vi have fremgang. Derfor bruger vi rigtig lang tid på at få evalueret, hvad vi kan gøre. Det er både i forhold til de små ting og de store ting, som har været medvirkende til, at vi står i den situation, som vi står i i dag.”

Om Jesper Hansen selv har gjort det godt nok:

”Det har jeg jo ikke, for jeg har det øverste ansvar i sidste ende. Sådan er det. Jeg synes, at vi på mange områder har en god fremgang i klubben. Om der skal ske ændringer der, er ikke noget, jeg selv tager stilling til. Det er en stor skuffelse for mig, at vi ikke når målet i denne sæson, men der er andre, der må tage stilling til, om der skal ske noget på den front. Jeg føler, at vi har god opbakning, og vi havde gode muligheder for at nå den målsætning, som vi satte os.”

Om samarbejdet og opbakningen fra bestyrelsen:

”Jeg vil sige det sådan, at der er nogle ting, som har gjort, at vi ikke har nået vores målsætning. Langt størstedelen har med fodbolden at gøre. Men vi er også nødt til kigge på alle små detaljer. Også i forhold til at skabe den tryghed og udvikling, der skal til. Der er vi nødt til at kigge på hele set-up’et omkring OB. Vi skal se, om der er nogle ting, som vi kan gøre bedre i forhold til at nå vores mål. Vi vil også på den front tage nogle drøftelser om, hvordan vi kan gøre det bedre.”

”Det er fint nok at sige, at spillerne ikke har kvalitet nok. Men vi må også kigge på, hvordan vi har ageret som klub og som virksomhed i forhold til OB. Kunne vi have handlet bedre i forhold til at tage noget af det tryk? Vi må se, hvad der kommer frem i vores samtaler om den del.”

Om hvorvidt Jesper Hansen savner et statement fra Niels Thorborg, som dele af omverdenen efterlyser:

”Jeg har mange snakke med Niels Thorborg, og vi har en dialog om, hvad der foregår. Jeg kan godt følge noget af den kritik, og jeg bliver også konfronteret med det mange gange. Jeg tror også, at vi i vores evaluering i forhold til omgivelsernes forventninger til at høre noget om dette, er vi nødt til at finde ud af, hvordan vi griber det an.”

Udsendelsen bringes i samarbejde med FlindtKristensen Engineering.

Lyt til udsendelsen herunder: