Ved udvalgte kampe sætter Stemmer Fra Ådalen fokus på OB’s kommende modstander. Denne gang forsøger vi at blive klogere på Vejle Boldklub ved at stille fem spørgsmål til Kristoffer Weibel, der er journalist og vært på podcasten ‘Jyllands Rubin’ om Vejle Boldklub.

Hvad er status i VB efter de første 3 kampe og inden kampen mod OB?

“Efter en sløj start mod AGF er VB kommet godt efter det i de to seneste kampe. Selvom det blev til en fin 4-1 sejr over SønderjyskE, var særligt seneste kamp mod FCK opløftende. VB var bedst, fik 2-2 og burde have vundet. De havde bolden mest og skabte flest chancer – det havde de færreste trods alt forventet. VB spillede i manges øjne den bedste kamp i meget lang tid. Måske i flere år. Derfor går de til kampen mod OB med selvtillid, selvom det næsten er usandsynligt, de rammer samme niveau.”

Hvordan tror du, at VB vil gribe kampen an mod OB?

“VB vil næppe forsøge at forsvare sig til point. De største kvaliteter ligger i offensiven, og ligesom mod FCK vil Vejle i perioder forsøge at tage initiativ. Det kan de dog ikke hele kampen, så de lurer også på kontramuligheder, hvor Allan Sousa og Wahid Faghir bliver vigtige som henholdsvis drivkraft og opspilsstation. VB’s nye iranske 6’er Saeid Ezatolahi spiller også en vigtig rolle som boldfordelende 6’er.”

Hvilken VB-spiller vil du fremhæve som den mest spændende lige nu – og hvorfor?

“Jeg bliver nødt til at fremhæve to. Den første er den brasilianske kantspiller/10’er Allan Sousa, der er vendt hjem efter en sæson på leje i belgisk fodbold. Han blev topscorer for VB sidst de var i Superligaen for et par år siden. Han er en af de bedste driblere i ligaen, og så har han et giftigt venstreben, som han viste mod FCK. Han har individuel kvalitet og kan afgøre kampe – også når det ikke kører for VB. Man sidder dog altid og er en anelse nervøs for røde kort. Derudover er det svært ikke at nævne 21-årige Arbnor Mucolli, der også spiller kant/10’er. En af VB’s egne. Blev kåret til årets profil i 1. division sidste år og har allerede scoret et par flotte mål. Dygtig, teknisk spiller med godt blik for spillet. 4. Hvordan tror du, VB ser på OB som modstander? VB har utvivlsomt stor respekt for OB, ikke mindst efter fynboernes gode start på sæsonen. VB har historisk set altid haft problemer mod OB, og da Vejle var i Superligaen i 18/19 sæsonen blev det også til to nederlag. Heldigvis for VB er der en del nye siden dengang, og de går formentlig ikke så højt op i fortiden. Men VB ved, at de møder et velspillende hold i lovende form, hvor det kræver en stærk indsats for at få point.”

5. Hvad er dit bud på resultatet, og hvad bliver afgørende?

“Det er en svær kamp at forudsige, fordi begge hold er kommet godt fra start. Hvis ikke VB havde leveret stærke præstationer mod SønderjyskE og FCK, ville der ikke være stor grund til optimisme for de røde. Men der er momentum, og derfor er det måske “kun” 65-35 i OB’s favør. Jeg tror, det ender med en smal OB-sejr eller uafgjort – dog næppe 0-0. Mit bud er 2-1 til OB. Det bliver afgørende, om VB tør og formår at gå ud med samme tempo og tro som mod FCK. Ellers bliver de nok løbet over ende af et stærkt OB-mandskab.”

Lyt til seneste udgave af Stemmer Fra Ådalens paneldebat med optakt til OB-Vejle her: