Stemmer Fra Ådalen vil til udvalgte kampe sætte fokus på OB’s modstander i Superligaen med hjælp fra eksperter, fans eller journalister med kendskab til det pågældende hold. Denne gang svarer FCK-kender Kristian Hertz på vores spørgsmål

Af Martin Davidsen

OB møder søndag aften FC København på stadion i Odense. Kampen spilles kl. 18.00, og Stemmer Fra Ådalen sætter her fokus på FC København gennem nogle spørgsmål, vi har stillet til Kristian Hertz, der har fulgt FC København i en lang årrække.

Hvad er status i FCK inden søndagens kamp mod OB?

“Der har ikke været en paladsrevolution, så det er meget de samme spillere spillere som sidste år, men med klart færre skader. Der er mange som skal i kampform, men ingen større bekymringer pt.”

Hvad forventer du at se fra FCK-holdet i søndagens kamp mod FCK?

“Jeg forventer at se et København-hold der dominerer mere end sidste år. Der kan sætte modstanderen under pres i længere perioder.”

Hvordan tror du, at FCK vil gribe kampen an mod OB?

“Både OB og København har brug for at komme godt fra start, så det er spændende hvem af holdene der får lov til at spille deres spil. Jeg tror ikke København vil pakke sig, men forsøge at angribe fra start og lukke kampen tidligt. Der er dog en defensiv base som haltede i sidste sæson, så det bliver ikke hovedløst.”

Hvilken FCK-spiller vil du fremhæve som den mest spændende lige nu – og hvorfor?

“Oplagt at sige Wind, men han har fået sit gennembrud. Jeg tror Daramy kommer til at brænde ligaen af. Han har x-faktor og kropsfinter på højt niveau. Kan han tilføje et slutprodukt med assists og mål, så bliver det hans år.”

Hvordan ser man i FCK-kredse på OB som modstander?

“OB overvurderes nok lidt pga. de tre år hvor vi kæmpede om medaljer sammen. De har dog den der storklubs-vibe og samtidig har OB også haft en stor udskiftning det seneste år, som også giver lidt ekstra forventninger. Men der er ikke nær så mange der har OB i top 6 i år, som før sidste sæson.”

Hvad er dit bud på resultatet, og hvad bliver afgørende?

“Den bliver uafgjort. Begge hold satser nok ikke til sidst, hvis den står 1-1. Det resultat kan begge leve med og holdene mangler rytme så tidligt på sæsonen. Det kunne godt være fynske dybdeløb der gjorde ondt og en Wilczek, der i et glimt viser målnæse selvom han er pakket ind i stort set hele kampen.”

Lyt til seneste udgave af Stemmer Fra Ådalens podcast via nedenstående afspiller: