I sidste uge blev den hollandske forsvarsspiller Roman Leeuwin præsenteret som ny spiller i OB. Hollænderen har underskrevet en kontrakt frem til sommeren 2020 og er allerede i spil til at få debut søndag eftermiddag, når OB møder Vejle.

For at blive klogere på den hollandske midstopper har Stemmer Fra Ådalen talt med den tidligere OB-spiller Daniel Høegh, der kender Ramon Leeuwin fra den hollandske Æresdivision, hvor de begge har spillet den seneste sæson.

Her er Daniel Høeghs vurdering af Ramon Leeuwin:

Hvordan vurderer du Ramon Leeuwin som spiller? Hvad er hans kvaliteter og svagheder?

“Han slår mig som en spiller, der primært har sine forcer i det defensive. En kompromisløs forsvarsspiller, som vinder sine dueller og også verbalt er meget på. På bolden er han dog også helt okay. Han er jo hollandsk skolet, og de går meget op i, at deres forsvarsspillere også skal kunne spille fodbold, så han kan også godt spille fodbold. Jeg vil dog sige, at hans primære forcer ligger i det forsvarsmæssige, som jeg husker ham.”

Hvordan har han præsteret i Æresdivisionen i de seneste sæsoner?

“Jeg kan kun udtale mig om sidste sæson, for fulgte ikke tæt med i hollandsk fodbold, før jeg selv kom dertil. Sidste sæson spillede han dog fast og leverede på et stabilt højt niveau på et af ligaens bedste subtophold. Så det vidner om kvalitet. Han holdt bla en spiller som Dario Dumic fra spilletid”

Hvordan passer han ind i OB? Hvad kan han bidrage med?

“Jeg ser ham som en kriger-/vindertype, så det vil være det første, jeg tænker, han kan hjælpe med. Og så har han jo erfaring fra en fin liga, hvor han har spillet mange kampe og spillet med og mod rigtig gode spillere, så det tænker jeg, også klart vil hjælpe OB.”

Vurderer du at han vil være en forstærkning for OB?

“Det tror jeg bestemt.”

Kan du evt sammenligne ham med en spiller, vi kender?

“Puha, den er sværere. Af en eller anden årsag popper Anders Møllers navn frem. Jeg synes, at jeg ser lidt ligheder. De har lidt samme bygning først og fremmest. Da Møller var på sit bedste var han en virkelig god spiller, som var kontant og havde en rigtig god karakter. Jeg kunne godt se Leeuwin få en lignende rolle, men lad os nu se. Det kan være, at sammenligningen ender med at være helt skæv!”

Støt på 10er

I seneste udgave af Stemmer Fra Ådalen er der også fokus på Ramon Leeuwin og resten af transfervinduet på Fyn. Lyt til udsendelsen her: