En ny udekamp venter for OB, når Hobro er modstanderen fredag aften. Som et led i optakten til udvalgte kampe i Superligaen, sætter Stemmer Fra Ådalen fokus på OB’s kommende modstander gennem et interview med en journalist, fan eller tidligere spiller, der har et godt indblik i klubben.

Denne gang har vi talt med Søren Olsson, der dækker Hobro tæt som sportsjournalist ved Nordjyske.

Hvad er status i Hobro efter de første seks kampe og inden søndagens kamp mod OB?

“Status er god i Hobro efter sæsonstarten, hvor man vel egentlig har hentet flere point, end man havde regnet med på forhånd. Især defensiven virker ekstremt stærk, hvor Peter Sørensen virkelig har fået opbygget en stærk base. Offensivt har man nogle profiler, men der er stadig lidt for langt mellem snapsene fra Babayan og Sabbi, der kan lave genialiteter, men også falde helt ud af kampene ind i mellem. Indsatsen i Herning var til UG og viser meget godt, hvor Hobro står lige nu.”

Hvad forventer du at se fra Hobro-holdet i søndagens kamp mod OB?

“Meget af det samme som mod mod FCM med udgangspunktet i en stærk defensiv, men på hjemmebane plejer de dog at ville en smule mere med bolden. Det havde man held med i starten af kampen mod Brøndby hjemme senest, hvor man trykkede gæsterne ned med højt pres.”

Hvordan tror du, at Hobro vil gribe kampen an mod OB?

“Lidt som skrevet ovenfor. Udgangspunktet vil under Peter Sørensen altid være en stærk defensiv, men med de spillere, der er på holdet offensivt, så vil man komme til at skabe noget. Hverken Sabbbi, Babayan eller Cappis har deres styrker defensivt.”

Hvilken Hobro-spiller vil du fremhæve som den mest spændende lige nu – og hvorfor?

“Her vil jeg nok pege på lejesvenden Anel Ahmedhodzic fra Malmø, der har taget Hobro med storm fra sæsonstart. Han skulle udfylde pladsen efter en meget stærk Amankwah, men han virker til at have præcis samme fysisk og er endda en bedre boldspiller. De må have mange gode forsvarsspillere i Malmø, hvis han ikke kan komme på holdet.”

Hvordan tror du Hobro ser på OB som modstander?

“Hobro har en naturlig respekt for OB, som de har for alle hold, og der vil selvfølgelig især være fokus på Sander Svendsen. Men Hobro har løftet sig spillemæssigt, så jeg tror bestemt, at de vil mene, at de kan spille op med OB.”

Hvad er dit bud på resultatet, og hvad bliver afgørende?

“Tænker umiddelbart, at 1-1 vil være et meget godt bud på resultatet. Afgørende bliver, om OB kan bryde igennem den stærke defensiv, og om fynboerne husker returløbet – ellers kan de virkelig blive straffet af kontrakniven.”

Lyt til seneste udgave af Stemmer Fra Ådalens podcast her: