En ny sæson er lige om hjørnet, og søndag eftermiddag tager OB imod FC København i Superligaens første spillerunde.

Som et nyt tiltag på Stemmer Fra Ådalens website, sætter vi fokus på OB’s kommende modstander gennem et interview med en journalist, fan eller tidligere spiller, der har et godt indblik i klubben.

Denne gang har vi talt med Jonathan Folkver, der er vært på FCK-podcasten Københavns Fanradio.

Hvad er status i FCK inden søndagens kamp mod OB?

“Status er på sin vis uændret. Vi har suppleret på den centrale midtbane, hvor Jens Stage er kommet til. Så har vi solgt vores måske bedste midterforsvarer Vavro, men har tilknyttet Nelsson for hvad der ligner en rekord i en handel mellem to superligaklubber. Lidt usikker status efter en sæsonafslutning uden sejr i de sidste kampe. Men som altid hersker der en forventning om at vi vinder alle kampe og mesterskabet, som minimum.”

Hvad forventer du at se fra FCK-holdet i søndagens kamp mod FCK?

“Jeg forventer at se et FCK-hold som har noget rust, der skal bankes af og en bagkæde med en del udskiftninger, som nok bliver lidt usikker. Så forventer jeg, at vi dominerer i nogen grad og vinder kampen.”

Hvordan tror du, at FCK vil gribe kampen an mod OB?

“Kontrolleret offensiv i sæsonens første kamp, på en bane hvor vi altid har det svært men samtidig også har det med at trække det længste strå.”

Hvilken FCK-spiller vil du fremhæve som den mest spændende lige nu – og hvorfor?

“Victor Nelsson ligner en spiller der kommer til at få en del spilletid med det samme, med Bjellands lille skade in mente. Han kommer på en kæmpe opgave fra start sammen med Sotte og en ny gammel kending af OB mellem stængerne i form af Grytebust. Der skal tages lederskab fra dag 1. Nelsson har kæmpe potentiale, og jeg er spændt på at se, om han kan leve op til prædikatet som kæmpetalent.”

Hvordan ser man i FCK-kredse på OB som modstander? 

“OB er en modstander man har stor respekt for når kampen bliver spillet i Odense. Der bliver meget sjældent scoret mange mål i de indbyrdes kampe og det skal man ikke tage fejl af. OB har traditionelt set et ret godt tag på FC København i Odense.”

Hvad er dit bud på resultatet, og hvad bliver afgørende?

Jeg tror kampen ender 2-1 til København. Det afgørende bliver, at vi får gang i målscoringen igen og, at vores nye bagkæde kan holde sammen på det.”

Lyt til seneste udgave af Stemmer Fra Ådalen her:

Lyt også til FC Københavns Fanradios optakt til kampen her: