OB står foran en ny udekamp, når Esbjerg er modstanderen søndag eftermiddag. Som et led i optakten til udvalgte kampe i Superligaen, sætter Stemmer Fra Ådalen fokus på OB’s kommende modstander gennem et interview med en journalist, fan eller tidligere spiller, der har et godt indblik i klubben.

Denne gang har vi talt med Jonas Brønd Nielsen, der er journalist og sportsredaktør på den regionale avis JydskeVestkysten.

Hvad er status i EfB inden søndagens kamp mod OB?

“EfB har scoret et mål i fem kampe. Holdet skaber en god sjat chancer, men modsat sidste sæson bliver de ikke sparket ind. Hverken Adrian Petre eller Yuri Yakovenko er kommet i gang med at score mål, og Kauko, der var målfarlig i sidste sæson, er ikke i gear. Kampen mod OB er den femte på 15 dage, så det er ikke et superfriskt hold, der tager mod OB.”

Hvad forventer du at se fra EfB-holdet i søndagens kamp mod OB?

“Et hold der trods alt nu har fuld fokus på superligaen. Lammers sagde efter kampen mod Shakhtyor, at nogle spillere havde lidt svært ved at holde fokus på begge turneringer – Europa League og Superligaen. Selvom der givetvis er træthed i benene, er det et hold af primært unge spillere, der nok skal være klar til kamp. Både Halsti og Austin har kun startet to af de sidste tre kampe, så de bør også være friske.”

Hvordan tror du, at EfB vil gribe kampen an mod OB?

“De kommer næppe ud som lyn og torden med tanke på det tætpakkede kampprogram. De skal passe lidt på kræfterne. OB har scoret masser af mål i starten, så mon ikke det bliver et relativt forsigtigt udgangspunkt fra EfB.”

Hvilken EfB-spiller vil du fremhæve som den mest spændende lige nu – og hvorfor?

“Jacob ”Lungi” Sørensen holder et højt bundniveau og er det næste oplagte salgsemne for EfB. Han har stort potentiale og er dygtig begge veje. Han er god med bolden i fødderne og defensivt er han klog – mod Shakhtyor spillede han det sidste kvarter i midterforsvaret, og løste opgaven godt.”

Hvordan tror du EfB ser på OB som modstander?

“Som et stærkt hold og som en oplagt kandidat til top seks. Men også et hold, hvor angriberne måske kan få det første mål ind. OB har scoret meget, men også lukket mange mål ind. Petre og Yakovenko kunne begge godt bruge et mål, der udløser noget selvtillid. Lammers vil have noteret sig de mange mål, OB har scoret, så han ved, at forsvaret og Højbjerg skal være på dupperne.”

Hvad er dit bud på resultatet, og hvad bliver afgørende?

“1-1. EfB’s defensiv har trods alt været solid. Den soliditet skal holdes. Der er ikke lukket mange mål ind i åbent spil i sæsonens første kampe. Men hvis EfB skal have point, er det afgørende, at de offensive kræfter snart finder vej til målet.”

Lyt til seneste udgave af Stemmer Fra Ådalens podcast her: