Blog: OB står i limbo med trænerskifte til sommer

Af obstemmer
5. januar 2021

Sandro Spasojevic giver her sit syn på udviklingen i OB oven på tirsdagens melding om Jakob Michelsens kommende stop i klubben.

Af Sandro Spasojevic

Lad det være sagt med det samme: jeg forstår intet af det der foregår i OB lige nu.

Vi har før vendt det i SFÅ, om ikke klubbens problem foregår på et højere strategisk plan, end den rolle cheftræneren besidder. Men med det seneste halve års specielle forhold, som Jakob Michelsen har haft med klubben, kommer det derfor ikke som nogen stor overraskelse, at de går hvert til sit. Problemet er dog, at dette først sker til sommer og med det, er OB igen, igen, ved at grave deres egen grav.

Der kan sagtens ligge nogle økonomiske problemer til grund for, at man ikke vælger at gå hvert til sit nu. Jakob Michelsen skal ved en omgående fyring kompenseres frem til sommer, og det vil sætte klubben i en dobbelt økonomisk udgift.

Dernæst er det også højst sandsynligt, at OB endnu ikke har fundet afløseren, hvorfor det ikke ville give mening nu, at skulle finde en intern og midlertidig afløser.

Men når disse to betingelser ikke kan være opfyldt, så må og skal det være i klubbens interesse, først at melde noget ud, når man har en afklaring. For på denne måde fortsætter OB den vaklende vogn og viser indirekte overfor deres fans, at de ikke har styr på tingene. Noget som klubbens fans måske godt var klar over var problemet, men som nu endnu en gang ser dagens lys.

Hvis vi ser på det fra klubbens, trænerens og spillernes perspektiv, så er der ingen af de tre der får gavn af den nuværende situation.

Klubben står i limbo ved først at få en ny træner til sommer. Dette transfervindue vil ikke blive brugt mest effektivt, da nye spillere ingen intention har om at komme til en klub, hvor de ikke kender cheftræneren om et halvt år.

De nuværende spillere har det heller ikke optimalt ved at skulle spille under en vikar. For lad os være enige: Jakob Michelsen vil det næste halve år være den vikar, som man som yngre i folkeskolen, ikke havde den samme respekt overfor, som man havde til sin rigtige lærer. De spillere der ikke vil indgå i start 11’eren , får i forvejen, uge efter uge, svært med motivationen, men sådan er fodbold nu en gang. Men det er respekten som ikke må ryge og ved at have en vikar, er respekten bare ikke den samme.

Til sidst er der Jakob Michelsen. Selvom han nok længe har vidst, at han var en dead man walking, så er det heller ikke en optimal situation for ham. Han vil naturligvis gerne videre og søge et andet job, upåagtet hvad han måtte udtale sig om den nuværende situation.

Derfor kan jeg simpelthen ikke se nogen anden udvej end, at parterne finder en løsning hurtigst muligt. Det vil klart være den bedste løsning for alle.

Sandro Spasojevic er tidligere professionel fodboldspiller i blandt andet OB og har siden foråret 2017 været med i Stemmer Fra Ådalens podcast som en del af vores ekspertkorps.

Vil du være samarbejdspartner eller annoncør hos
Stemmer fra Ådalen?

Klik her, og læs mere

Andre nyheder og podcasts: